Zondag 

Op zondag, 11.30 uur, begint ons bijzondere evenement met een aperitief in het gezelschap van een goochelaar. Om 12.30 uur kan iedereen aanschuiven aan onze BBQ met maar liefst zeven soorten vlees, warme en koude groenten, en als dessert een heerlijk stuk appelcake. Dit alles voor de prijs van €20 voor volwassenen en €15 voor kinderen. Maar er is ook de mogelijkheid om alleen voor het dessert aan te schuiven, waarbij we een donatie van €3 vragen voor het goede doel: de zelfmoordpreventie lijn 1813.

Deze cause ligt mij na aan het hart, omdat ik helaas van dichtbij al drie personen heb verloren aan zelfdoding. Philippe Demaré, een goede vriend die ook bij mij heeft gewerkt en waarmee ik wekelijks ging waterskiën, mijn jongere broer Dirk en recent nog Jeroen Vanlaere, mijn meestergast en rechterhand gedurende 25 jaar. Mijn oorspronkelijke doel was om een recordpoging te doen, zoals de langste taart of grootste cake, maar dit bleek niet haalbaar voor verkoop.

Desondanks gaan we nu voor een grootse appelcake van maar liefst 2,5 meter bij 1,5 meter. Hoewel we het niet officieel laten bevestigen door het Guinness Book of Records (wegens de hoge kosten van bijna €9000), is ons doel om de opbrengst te schenken aan de zelfmoordlijn 1813. Om dit mogelijk te maken, kan ik rekenen op een paar vrijwilligers die mij met plezier en geheel kosteloos zullen bijstaan in de bakkerij. Bovendien worden de benodigde producten geschonken door lokale ondernemers. De vorm is gemaakt door Semperfi, de eieren worden deels geleverd door mijn broer en deels door Munckenei, die ook zorgt voor het drukwerk en de verspreiding van de folders. De appels komen van de vernieuwde winkel 't Schuurke, en de overige ingrediënten zijn afkomstig van mijn hoofdleverancier, Bakkerijgrondstoffen Ranson.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een lange appelcake voor 4 à 5 personen aan te kopen voor €10, die je na afloop mee naar huis kunt nemen. Vergeet niet deze op voorhand te bestellen.

Tijdens dit alles hebben we ook drie optredens voorzien. Om 14.30 uur treedt Nico De Buck op, om 16.00 uur Johan Veugelers en om 18.00 uur sluiten de Final straits (lokale coverband van Dire straits) Hillekermis 2023 het evenement af.

Kom naar ons gezellige evenement, geniet van goed eten, fantastisch entertainment en draag bij aan een belangrijke zaak. Laten we samen de zelfmoordpreventie ondersteunen en een gemeenschap opbouwen waarin we elkaar steunen in tijden van nood.

Alle info, bestellen van BBQ kaarten en appelcake verloopt via volgende site www.reuzencake.be